Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 515450
Постинги: 120
Коментари: 598
Гласове: 280
Постинг
18.08.2017 14:07 - За едно ново усещане на думите
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2017 23:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Продължавам да публикувам извадки от книгата ми, която можете да изтеглите от тук:https://1drv.ms/f/s!AgXIhd8XwdlogbBoCtWWk9UDlOdfYg

Вечното – Едно самосъздаващо се съвършено Цяло, обусловено от действието на Първично Равновесие като проява (граница). Вечното е Вечно!

Бог – аналогия на Вечното. Чрез него То става разбираемо за нас. Когато Той е в нас ние го проявяваме, а когато е извън нас ние му служим. Така от субективната интерпретация се пораждат и множеството религии – вяра в аналогии. Ние Го оживяваме, преживявайки Го, съобразно нашето ниво на развитие. Без нас тези аналогии се обезсмислят. Него го няма. Но Той си Е!

РелигияДуховност, помагаща ни да разберем Вечното, чрез вяра. Вяра без знание и множество аналогии на Богове. Но тя не обяснява невидимото и създава канони и ритуали, подсилващи вярата. Изнася Бога извън нас и лансира себе си за посредник. Благодатна почва за проява на егото!

Религиите не отговарят на въпроси, а ги забраняват

Науки – фактологии, помагащи ни да разберем Вечното, чрез знания без вяра. Те, лишени от възможността да обяснят невидимото, пораждат множество научни дисциплини, обясняващи видимото. Разкъсват Цялото и го обезсмислят. Възникват повече въпроси и по-малко отговори!

Знания – начин да се спасим от безверието. Знаем, защото не вярваме. Създаваме философия (вяра) подчинена на знанията – материализъм!

Вяра – начин да се спасим от незнанието. Вярваме, защото не ни стигат знания или знания без доказателства, подчинени сляпо на вярата – идеализъм!

ЩастиеЧувство за пълнота при изживяванията ни, когато сме в хармония с Вечното и Го проявяваме като начин на Живот.

ИстинаСъвършенството на Вечното ни дава възможност всички да бъдем прави. Но когато "Всичко е истина", "Няма истина", губи смисъл, но е истина! Необходимо е да се научим да уважаваме и приемаме истините на всички. Ти си прав, но другите, също. Съвършено е да приемем това, а човешко е да проявим съмнение и да стане скандал. Човек е прав и без истина. Тя е атрибут на Вечното и ние тепърва ще я осъзнаваме!

Първично Равновесие – част от самосъздаващия принцип на Вечното. Начин То да съхрани целостта си и всяко нарушение да се възстановява. Една проява на двойствената същност на Цялото и възможността за всяка "рана" да се появи, но и да зарасне. Новата тъкан е по-добра от старата. То е разумна проява на Вечното – възстановява реда по най-оптималния начин. Всичко е проява на стремежа на Първичното равновесие!

ЛюбовЛюбовта не е чувство, но поражда чувства в резултат на човешката й интерпретация. Тя е и откровение на Цялото за себе си. Едно "първично високочестотно поле" и Вечно начало на всичко. Ние обичаме, защото я има и защото сме отворени за нея. Любовта е и изобилието на Вечното!

Карма – натрупани негативи, които трябва да преосмислим, съобразно ценностната система на Вечното!

Съдба – програма, създаваща сценарии за изживяване и на кармата, за да можем да я осъзнаем. Избягвайки я, трупаме карма!

Живот – проява на карма-съдба. Възможност и да осъзнаем принципите на Вечното, за да се проявим като сътворци. Създадени сме, за да създаваме!

Смърт – ъпдейтване (обновяване) и рестартиране на Живота, съобразно целите на Вечното!

Дух – връзката с Духовната същност на Вечното! Управление и контрол върху развитието ни.

Душа – портал на Духа, проява на Бога в нас! Поражда интуиция. Съдържа уроците, които трябва да осъзнаем (карма), изживявайки ги! Индивидуалността е израз на Духовното ни предназначение. В нея се натрупват енергии (информация) и съобразно качеството им, след смъртта ни можем да се извисим в йерархията на Вечното или да бъдем заличени като същности!

Ум – може да изразява Душата (проява на Бога в нас), за да еволюираме към Бога. Чрез него-умът, съвместно с подсъзнанието и съзнанието, можем да осъзнаем съществуването си като частица от Вечното. Умът е, за да ни води и да ни служи.

Его – когато умът започне преждевременно да се изявява като Бог, става вирус-его. Заразеният ум издига на пиедестал собствената си значимост (Аз съм Бог) и ни откъсва от Цялото. Изнася и Бога извън нас (религия) и служейки Му, се равнява с Него. Ние му се подчиняваме като изразно средство.

Добро-лошо – Интерпретация на случващото се с нас, съобразно нашите претенции и очаквания. Лошото – не- разбиране посланието на Вечното към нас!

Човек – чрез него Вечното изживява собствените си ограничения! Неговото развитие е в диалога между ума и душата, за да осъзнае и прояви Вечното!

Не сме родени, за да страдаме!

Раждаме се свободни да сътворим Живота, проявявайки своята Висша същност като частици от Вечното!

Забележки:

Разсъжденията се отнасят за Светлинния свят, в който Вечното се проявява чрез нас и ние изживяваме Живота си.

Представените схеми имат за цел да онагледят изказа и да предизвикат аналогии, помагащи да се усети идеята. Те са само едно "късче" от Вечното.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Блогрол