Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 515485
Постинги: 120
Коментари: 598
Гласове: 280
Постинг
20.03.2018 22:12 - Синтезирана версия на Вечното…
Автор: diven Категория: Други   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2022 11:22


Тяло-ум може, но не знае... Пръква се егото - мисли че знае и действайки, създава своята реалност!

Душата знае, но не може... Но Душата знае - проявява се закона на Бел! Тя отчита и несъответствията породени в нея в резултат на действието на  тази "умна" реалност и евентуалната не сътворена (проявена) реалност от ума, но вслушвайки се в Нея. Излиза, че умът е средство за проява! Но кой прави избора как да се прояви?

Бог е умът!

Тяло-ум – его - изкуствен интелект – "умна реалност"… Материален свят.

Душа-Ум – Естествен интелект – Духовността на "умната реалност"… Духовен свят.

Бог е умът и всичко се намесва!

Ние мислим, че мислим… Ние просто следваме проявата на Бог като индивидуалност –програмата съдба-карма. Той съпоставя, чрез постоянната връзка на Духа постигнатите резултати от нас в двата свята в резултат на което се отчитат несъответствията и съответно се коригират съобразно Неговите цели. Мозъка е процесор, а Бог-ум софтуера… Едно само развиващо се Цяло към съвършенство – Единство (едновременност) в проявата на двата свята (вълна частица), защото те не могат един без друг, независимо от нашето познание за тях. Проблема е, че се позиционираме в един от двата свята в резултат от несъответствията при проявата на ума ни.

Бог е умът и в зависимост от изживяванията можем да осъзнаем Вечното като едновременност на време-духовен и пространство-материален свят (С2= Е /m), затова когато си в материята няма време, а във времето няма пространство (принципа на Хайзенберг).

Двата свята се стремят един към друг, за да се проявят, бъдещето (хаоса) се свива и е невидимо до момента на проява тук и сега… Вече не нужните проявени модели се разпадат, обосновавайки разширяващо се наблюдаемо минало, връщане към първичния хаос – Ентропия!

Тяло-ум – его – изкуствен интелект – съзнаваме социума (съзнание) и го правим по удобен чрез техническата еволюция. Насоката на развитие е на вън. Форми на религии, наука, икономика, политика…

Душа-Ум – Естествен интелект – подсъзнателно сме в контакт с Духовното (подсъзнание) и чрез практики се стремим към "съвършенство". Насоката на развитие е на вътре. Форми на изкуство, ясновидство, сънища, идеи…

"И създаде Бог човека по свой образ и подобие"    

"И създаде Бог човека от кал и му вдъхна живот"   

Бог е умът!

Когато  проумеем Цялото, като едновременна проява на двата свята (Духовен и материален) ще си обясним и "стрелата на времето"!

Но Бог е и една аналогия с която си обясняваме необяснимото до момента, когато разберем това!

За по подробна информация: https://divensvet.wixsite.com/diven




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Блогрол