Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 518887
Постинги: 121
Коментари: 599
Гласове: 280
Постинг
26.02.2022 20:45 - Бог е в нас и ние сме в Него
Автор: diven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1451 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.03.2022 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Бог е в нас (за да го проявим) и ние сме в Него (за да се проявим)"!
"Бог е в нас (за да го проявим)… " Тогава защо му се молим, та Той е в нас. Но защо страдаме ако е в нас? Страдаме ли, страда и той. Но защо му е да страда? Изглежда, че Той не е в нас и затова Го молим! Кога сме го изгонили? Или не сме Го допуснали в себе си!
Какво сме направили?
Или е в нас, но не Го чуваме!
"Бог ни е създал по свой образ и подобие". Защо? Да изживее Себе си и ние сме Неговият дом, които е "обзавел" с всичко необходимо за проявата си! Създал е и изобилието на природата.
Късайки връзката си Него, в нас се натрупват негативи, които Му пречат в проявата. За да ни изчисти от тях, задейства процеса карма-съдба, формиращ егото ни! То се проявява, като се изявява, придавайки на негативите индивидуалност-Аз. При проявата си създава и съответна реалност и резонирайки се озовава в компанията на себеподобни. За да съхрани себе си, то се бори за оцеляване!
Има ли измъкване? Да, необходимо е да осъзнаем, че то се бори за своето оцеляване, а не за нашето и че себеподобните, са нашето живо огледало и оглеждайки с в него да се разпознаем, а не да се гримираме, да им благодарим и се променим! Тогава ще чуем Бога в себе си и ще Го проявим, ще осъзнаем Любовта … "и ние сме в Него", за да се проявим като творение и тогава Той ще се погрижи за домът си.
Остава само да му благодарим.
"Бог е в нас и ние сме в Него"!
Съществува и Душа, портал за Духа, връзката ни с Бога и се управлява процеса карма-съдба, както и мисловната ни дейност към осъзнаване.
Душата знае, но не може…
Тялото може, но не знае…
Умът еволюира, за да знае и може…
И всичко това формира Живота и живота ни… за да проумеем Бога!
Направете разлика, религията не говори за такъв Бог.
https://divensvet.wixsite.com/divenimage


Тагове:   Бог,   дом,   тяло,   религия,   съдба,   душа,   живот,   ум,   его,   любов,   карма,   Домът,   процес,   проява,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Блогрол