Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 519215
Постинги: 121
Коментари: 599
Гласове: 280
Постинг
29.04.2022 14:45 - Размисли
Автор: diven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.04.2022 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Душа, частица от Бог-Съзнание в нас и ние сме в постоянна връзка с Него, даже и да не Го осъзнаваме!
Бог-Съзнание, лишено от възможност за проява… Създава Вселена, за да се прояви… Създава статичната природа… раздвижва я създавайки животните… и Всичко Го
image
проявява… Те Го проявяват, но е лишен от директно изживяване на Себе си!
"И създаде човека по Свой образ и подобие"! Дава му ум, за да може да чуе шепота му чрез канала Душа-Дух и да осъзнае и да прояви Себе си, проявявайки Го и Той да изживее Себе си чрез него. Осъществява се преход животно-човек и за да се гарантира оцеляването на човека създава програма: инстинкт за оцеляване-его!
И тук става сложно. Дал му е и свободна воля, за да не се ограничи, но той вместо да го проявява, започва да изявява егото си.
Натрупват се "грешки" и се е наложило коригирането им, създавайки процеса карма-съдба.
Но егото е сраснало с умът, създало е и реалност в която е в свой води. Така то пречи на ума да чуе Душата и Тя изпада в изолация, пленница смирена на его-реалността! Бог-Съзнание, изпраща множество религии и послания, за да се променим и да излезем от затвора на его-реалността. Кой разделя, кой владее целият свят? ЕГОТО! Проблема е, че го смятаме за наш пазител, а То освен своята правота не се интересува от друго. То е сила със самочувствие и придава на човека индивидуалност и чувство за истинност и много агресия, за да се защити.
Идеологиите са само средство, религиите също! Капитализма подкрепя проявата на егото: демо-крация, демонстрираща блясък, материална задоволеност и жизнено его. То ни капсулира и ни създава "удобства" и така ни задържа в капана си. Не усещаме как улеснени от технологиите по-дълго живеем в тела, но бързо умираме вътрешно. Има ли его... демонстрираме живот...
Социализма го потиска - диктатура, бедност, нищета и страдание, проява на умиращо его. Умре ли то, Любовта се проявява. Тя е диханието на Живота. Има ли Любов... има Живот в Рай... Докато съществува егото, Той е утопия! Егото и Любовта са несъвместими!
Но то, за да оцелее, Я омаловажава, трансформирайки Я в о-бич. Създава и страхът, а има ли го ние ставаме негови роби и забравяме за Любовта.
Защо не го осъзнаем и да станем истински и да спрем процеса карма-съдба.
Трябва да направим избор!
Бог-Съзнание, ни праща чрез Исус Христос послания: "Всичко е Любов"… "Възлюби и враговете си"… 2100 г. и нищо!
"Промени себе си, за да променим света"!
Но ние (егото) искаме да променим света, но не и себе си, но Живота променя нас!
Добрите избивайки лошите, стават лоши!
Врагът си остава враг, на себе си.
Потърпевши са винаги вярващите в идеята... при-вързаните. Има и Любов и то не към човек, а към Живота и тогава идва изненадата. Без его сме Щастливи! И сме в изобилието на Живота, защото взаимно изживяваме Себе си! Радваме се на Живота, не го отравяме, а го разбираме. Той е Вечен, иначе е една безсмислица… Сменяме правителството... и умните стават глупави, а глупавите стават умни! Знание, доказана вяра... Вяра, недоказано знание... За да си прав, лишаваш другите от правотата им Чуй другите, за да те чуят и те... Слушайки другите, чуваш себе си...
https://divensvet.wixsite.com/divenhttps://divensvet.wixsite.com/diven
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Блогрол