Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2022 20:04 - Появи се нова заразна гъбичка (Candida auris), която убива безпощадно!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 4104 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 17.08.2022 00:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Не ни стигаше КОВИД-19, а се появи нов вид смъртоносна гъбичка – Candida auris, която вече шества по Земята и бързо поглъща безпомощните си жертви със слаб имунитет.

Единственото спасение от нея са силни защитни системи – имунитета, защита на генома, регенерация, ангиогенеза, микробиома, първичната съдова система, твърдят учени от Америка и Англия. Тя също се развива като нормална кандидоза по челото и урогениталните органи и бързо попада чрез дихателните пътища в главните органи и кръвоносната система, като човекът се заразява от източника много по-бързо, отколкото при нормалната кандидоза. 

Новият щам на смъртоносно опасната гъбична инфекция, устойчива на лекарства, завладява планетата ни, предупреждават учени.  От цял свят се съобщава за разпространението на гъбичка, наречена Candida auris, която причинява тежки и дори смъртоносни инфекции (около 60% от случаите на заразените). Candida auris принадлежи към същото семейство бактерии, които причиняват кандидозата (млечницата), но ако тази инфекция се развие в гениталната и оралната област. Candida auris прониква в урогениталната система и дихателните органи и атакува едновременно имунитета, защита на генома, регенерация, ангиогенеза, микробиома, първичната съдова система, като гадния SARS CoV-2.

Защо ли нашите учени и до днес мълчат и не коментират защо коронавирусът, причинител на КОВИД-19, атакува още в първите часове на заразяването си защитата на генома и уврежда 2,14 и 22 хромозоми, отговарящи за производството на антитела в организма ни. Преди в други публикации съм описал, че всеки от нас съхранява в специализираните си клетки информация за над десет милиарда антитела. Този наш съвършен организъм е в състояние сам да активира лимфоцитите си да произвеждат от 30-30000 антитела в секунда и да ликвидират всяка възникнала опасност. Стига обаче да не са блокирани 2,14 и 22 хромозоми.

Нека някой по-умен да обясни защо тези нови инфекции атакуват именно генома ни, увреждат регенерацията ни, микробиома, ангиогенезата ни и едва ли не оставят микростволовите клетки на първичната съдова система да стабилизират имунитета и да се борят сами с тези нови инфекции.

Забележка: За съжаление в България не се изучава първичната съдова система (открита от проф. д-р Ким Бонг-хан още през 1962-1965 година и обявена за официална още през 2010 година) и нейните микростволовите клетки.

Това означава, че гъбичките могат да навлязат в кръвообращението и да се разпространят в организма, причинявайки сериозни инвазивни инфекции, както подчертава Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. Тази седмица регулаторните агенции в САЩ и Обединеното кралство вече предупредиха болниците за опасностите, свързани с този щам, който е много труден за откриване чрез стандартните лабораторни методи. За съжаление, кога ли лекуващите в България ще проумеят, че има и други много по-бързи и точни методи за диагностициране, освен единствено приетите лабораторни такива.

Гъбичките се срещат и в Южна Корея, Индия, Южна Африка, Кувейт, Колумбия, Венецуела и Пакистан. Въз основа на информация, получена от малък брой пациенти, смъртността от гъбична инфекция е 60%. Въпреки това много от тези, които са успели да се справят с гъбичките, все още са изложени на риск от преждевременна смърт.

За съжаление, тази гъбичка също така е много трудна за контролиране и се разпространява лесно в болници, където се намират хора с увредена имунна система, борещи се с други заболявания.  Този щам не реагира на повечето съвременни противогъбични лекарства. В момента експертите препоръчват заразените пациенти да се държат в отделни изолирани помещения, които се почистват ежедневно със специални противогъбични дезинфекциращи средства.

Candida auris е нововъзникваща гъба, която представлява сериозна глобална заплаха за здравето. CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията, САЩ – Centers for Disease Control and Prevention) е загрижен за C. auris поради три основни причини:

1.     Често е резистентна на множество лекарства, което означава, че е резистентна на множество противогъбични лекарства, които обикновено се използват за лечение на инфекции с Candida. Някои щамове са резистентни и към трите налични класа противогъбични средства.

2.     Трудно е да се идентифицира със стандартни лабораторни методи и може да бъде идентифицирана погрешно в лаборатории без специфична технология. Погрешното идентифициране може да доведе до неподходящо лечение.

3.     Тази гъбичка е причинила огнища в много здравни заведения. Поради тази причина е важно бързо да се установи C. auris при хоспитализиран пациент, така че здравните заведения да могат да предприемат специални предпазни мерки, за да спрат разпространението му.

CDC насърчава целия лабораторен персонал в САЩ, който идентифицира C. auris , да уведоми своите държавни или местни органи за обществено здраве и CDC на candidaauris@cdc.gov .

Лично аз съм за строг епидемичен санитарен контрол и твърди изисквания към всички влизащи и/или преминаващи през България пътници (включително недопускането им на територията на страната ни, преди да се установи причинителя на възпалението, което могат да ни внесат). Дали така няма да намалеят инфектираните и заразените в бъдеще българи?

Кога ли ще го чуят, осъзнаят и обявят нашите държавни органи и дали желаят да вземат мерки за справяне с този вид инфекции?

 



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. radostinalassa - Може да е нова по болниците...
16.08.2022 20:16
но иначе не е . А и там какво ли само няма. Затова се майтапеха да се ваксинираме против Ковид, за да не ни приемат в болница, където можем да хванем Клебсиела и какво ли още не.
В миналото са смятали, че кандидите причиняват рак.И това май е вярно. За предпочитане пред химиотерапията е природната химиотерапия с броколи, зеле, аспержи и др. невкусни зеленчуци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 360305
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930