Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 518185
Постинги: 121
Коментари: 599
Гласове: 280
Постинг
28.02.2007 23:08 - Единна теория на полето - ВечноТо!
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 8437 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2014 21:43


Получи се така, че се докоснах до някой познания, които породиха необходимост от нови интерпретации на официално съществуващите научни представи във физиката. Ето защо предлагам ви накратко хипотезата и очаквам коментарите ви.

        Някои изходни позиции:

o         “Ако нещо някъде изчезне, то задължително на друго място ще се появи”                                     М.В. Ломоносов

o        Съществуването на двете взаимно отричайки се философски течения - идеализъм и материализъм;

o         Пределната скорост на светлината “във вакуума” е равна на 2,9979250(10).108 m.s-1;

o         Закона на Айнщайн: E = m C2;

o         Приемаме кръговрата в природата като естествен и оптимален вариант за нейното съществуване.

o         Гравитационният закон на Нютон в неговият класически вид: F = fo (ma . mb/ r2  , където:

ma и mb са масите на взаимодействащите тела в kg;

         r - разстоянието между тези тела в m;

         fo - универсалната гравитационна константа - 6,67.10 -11 N. m2. kg-2;

Какъв е смисъла на r2 в гравитационният закон на Нютон? Ако погледнем чисто математически, получава се гранична повърхност (квадрат) с страна r ! Как ви се струва, има ли смисъл?
    Но ако осъзнаем, че това е един израз на взаимното им влияние е вече нещо друго! Процеса е двупосочен и едновременен -
r2.
    Ако пък опишем две окръжности ще се получи
Vesica Pisces - фигура от сакралната геометрия.

image

 image

В светлината на гореказаното да запишем формулата на Айнщайн E / m = C2. Очебийно е че Енергията и материята са в някакво отношение изразено чрез C2? Възникват два въпроса:

o         Нали максималната скорост е скоростта на светлината C? Тогава C2  какво е?

o         Защо не запишем  E / m = (2,9979250(10).108 m.s-1)2?

Според мен отговора е в двупосочността на прехода Енергияматерия и неговата цикличност, породена от нарушаване на равновесието в Цялото и съответното му възстановяване!

На всяко изменение на Енергията Е, съответства и изменение на материятаm. За да се съхрани константният характер на скоростта на светлината – С, когато се извършва прехода Енергиятаматерия със скорост C, се извършва и преход материяЕнергия, също със скорост C. Процеса е едновременен и двупосочен и сумирането на двете скорости е естествено и равно на C2!

www.authorstream.com/Presentation/Diven-1443999/

Тук се налага да отбележа, че цялата хипотеза съм изложил в книгата си „ВечноТо”, която можете да намерите в:http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=100&LangID=0&Letter=*

и в сайта си:http://www.divensvet.com

imageСъществуват два свята – видим и невидим. Видимият ни дава формата, а невидимият, съдържанието. Ние винаги съществуваме в някаква гранична зона между тях, формирана от нашето осъзнаване на процеса. И двата свята се стремят да се проявят чрез нас и създават един непрекъснат процес – Живот!

 

 

 

image

 

      Съществува симетрия спрямо х и у. На измененията в  дясно, за да се съхрани равновесието в двата свята, съответстват изменения в ляво - Е и m се увеличават. Намалявайки Е , за да се запази константният характер на скоростта на светлината намалява съответно и  m бъдещето се свива за да се прояви като се материализира - гравитация. Съгласно гореказаното, за да се съхрани равновесието на Цялото отляво Е и m се увеличават – миналото се разширява и се одухотворява - разширяваща се Вселена.

Нека разложим духовните и материални сили!

Видимо се очертава противоречивата им същност спрямо оста у - бъдеще и минало! Интересното в случая е еднаквостта им, спрямо оста х, което прави възможно проявата на времето и пространството, тоест ДВИЖЕНИЕто - стрелата на времето!

image

Тогава, какво сме ние? Не сме ли едно съчетание на: Енергияматерия, формасъдържание, Душаген… в много светлина. Познаваме ли реалността в която живеем? Тя, като част от едно цяло, не е ли просто резултат обобщаващ двата свята, чрез нас в един – нашият! За да бъде Животът ни в хармония, не трябва ли да опознаем и двата свята, за да можем да изживяваме по най-щастливият начин различните събития породени от „смесването” им?
image    Енергията е в непрекъснато движение през нас и чрез нас! Когато тече свободно, предизвиква най-красивите ни изживявания, а когато не може да мине, се натрупва някъде в нас или около нас и се стреми силово да си направи път, предизвиквайки страдания! Необходимата Енергия за процеса наречен Живот, протича през нас и не може да бъде спрян. Затова нека не затваряме “кранчетата си”, за да не предизвикваме страданията си.

Всичко, съществува извън нас и в нас, независимо от осъзнаването му от нас и ни дава възможност да изразим себе си като одухотворим делата си чрез теория и материализираме идеите си чрез практика. По такъв начин можем да открием и изразим своята уникална индивидуалност.

image

Силата на Живота е в неосъзнатият ни стремеж да разберем Вечното, заложен в нас като индивидуалност!

Всичко е взаимосвързано… и е в едно Цяло… и се влияе от всичко останало… и всяка частица от него съдържа информация за Цялото! От семето пониква дърво, а от дървото се ражда плод… съдържащ в себе си семето! Вечното е и единство на противоречия, стремящи се към равновесие. Ето защо и самият експеримент променя Вечното и Вечното откликва на експеримента. Цялото е живо! Всяко въздействие върху него го преподрежда и предизвиква изживявания, които от своя страна, също предизвикват изживявания в този който ги е предизвикал...

Животът е вечно противоречие..., ние също. Противоречива същност в противоречива среда – едно великолепно изобилие от възможности за Живот и една невъзможност да се дефинираме.

Обречени сме да свършим работата, за която сме създадени, притискани от тези противоречиви сили и е по-добре да осъзнаем този факт! Не ни е позволено да бъдем други, защото работата трябва да се извърши. Резултатът е ДВИЖЕНИЕ!

 Вечното изживява себе си чрез теб… чрез нас! Работата трябва да се извърши от теб… от нас. То винаги има и други варианти и каква ще бъде ползата ти да се откажеш от тази си възможност за проява?

 

 

 

 

 



Тагове:   теория,


Гласувай:
1



1. анонимен - Пич...недей бе!
16.09.2007 16:24
Моля те, организирай си мисленето, изучи се в стандартно училище, научи език и чети. В сайта си си сложил Протоколите на мъдреците от Сион, доказано измамен документ, но сигурно си убеден, че е святата истина.
Такива писания като твоите едно време ги срещах в учебниците по психиатрия като примери за грандиозни идеи.
Пий си лекарствата, че иначе лошо!
цитирай
2. diven - Защо отрицанието винаги е първо?
16.09.2007 18:33
Зная, че си прав, защото съм го учил в училище. Но съм учил и неща извън общоприетите програми. И понеже не съм си отговорил на много въпроси се ровичкам и намирам решения на парадоксите. На вас мога да ви кажа само, че щом науката или нещата от живота ви задоволяват във общоприетият им вид, няма защо да се ровичкате къде не ви е работа. Но имам един въпрос свързан със закона за причинно следствената връзка и той е: Ккакво си търсил във сайта ми, след като си знаещ?
Вслушвайки се в умът, ние постигаме и сме доволни...
Вслушвайки се в душата, ние постигаме и сме щастливи...
Аз искам да съм доволен и щастлив, а това не е лудост.
Гениалността винаги е посрещана с недоверие, но се оказва движещ фактор в човежкото развитие.
Но все пак ви благодаря за загрижеността и ви пожелавам да сте доволен и щастлив в живота си.
цитирай
3. анонимен - положителен
19.06.2009 10:41
Бъди спокоен и щастлив Нормално е да има противоречие и отрицание без нужното осъзнавне
ТЪРСИ ОДОБРЕНИЕТО ВЪТРЕ В ТЕБ не извън одобрението и разбирането извън теб могат да се получат от същества които са достатъчно напреднали или поне разбират твоите стремежи и работа която вършиш
Аз съм съгласен с това което пишеш да това е така но без хикс и игрек или доста по опростено за да излезеш нагоре не е необходимо да държиш високо интелектуален език достатъчно е да разбираш простотата успехи
цитирай
4. анонимен - харесва ми писаното от теб това ...
09.09.2010 17:12
харесва ми писаното от теб

това е една съвременна и опростена трактовка на "тайната доктрина"
поздравявам те
цитирай
Търсене

Блогрол