Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 515420
Постинги: 120
Коментари: 598
Гласове: 280
Постинг
24.01.2008 13:24 - Религия и наука, идеализъм и материализъм
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 5166 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 02.12.2017 16:39


 Религията е забравила, а науката още не знае...

                                                             Борис Балах

 Представителите на идеализмът:
  • Признават съществуването на Бога, а не се съобразява с законите на Вечното.
  • Често се проявяват като Бог и забравят, че са само едно Божествено творение!
  • Стремят се към материални блага с цел облагодетелстване на отделни „части” от Цялото.
  • Не разбират, че са само част от едно Цяло.
  • Отричат одухотвореността на материята.
  • Научили са се да прилагат Духовните закони с цел извличане на печалба…
  • Капитализмът е материализиран идеализъм!
 Представителите на материализмът:
  • Не признават съществуването на Бога и не се съобразява с законите на Вечното.
  • Издигат себе си на пиедестал и не желаят да допуснат, че са само едно Божествено творение!
  • Стремят се към идеализация на отделни личности, които да заемат празното място на Бога. Но се оказва, че то не е!
  • Не разбират, че са само част от едно Цяло.
  • Отричат материализирането на духовното.
  • Научили са се да прилагат законите на материалният свят и то за доказване на правотата на доктрината им …
  •  Комунизмът е идеализиран материализъм!
Капитализъм и Бог, Бог и пари? Комунизъм без Бог?
Материализма е знание без вяра, а идеализма е вяра без знание.
Знание / Наука /    +    Вяра / Религия / =      Щастие
Науката не знае и се спасява чрез вяра, че съществува време и измисля... часовника! Тя и други неща не знае, защото търси доказателства само в материалния свят. Но съществува и духовен свят и едно от проявлението му е времето. За мен нещата стават обясними приемайки един динамичен модел на живота - ВечноТо! Духовният свят е свят на светлина - информация, време, вълна, съдържание... а материалният на материя - форма, пространство, частица... Третия слой е нещо като буферна зона в която се проявяват двата свята... търсейки равновесието. 
Материализъм    +    Идеализъм  =  Щастие
Развиваме познание за видимият свят и се вкопчваме в него създавайки реалността - съвкупност от наши твърдения даващи ни право да измислим правила и норми и да ги направим действащи. Превръщаме Душите си в нейни пленници смирени. Пренебрегваме невидимият свят и си изпълваме със страх от неизвестното, породен от нашето невежество за него. Но видимият и невидим свят са в едно - Вечното! Не можем да градим своите закони отричайки законите на невидимият свят, а от там и законите на Вечното! Реалността ни неизменно съдържа и невидимото, което не трябва да пренебрегваме поради незнание. За да го опознаем е необходимо да научим езика на Вечното, за да започнем да разбираме какво ни се казва. То ни говори изпълнено с доброта и търпение и нашето незнание е пречка единствено за самите нас!
Цялата човешка мъка произлиза от невежеството ни! Животът - Едно безкрайно съвършенство, сътворено от вечното движение на Енергията на Вечното. Кръговрат в който, искаме или не искаме участваме и ние! Нашето незнание не отменя Неговите законите, защото те ни правят ЖИВИ!
Религии - аналогии, помагащи ни да чувстваме Вечното, чрез вяра в ритуали, предмети, животни и хора. Вяра и интуиция. Забравени пътища към Бога!
Науки - аналогии, помагащи ни да разберем Вечното, чрез знания, описващи събитията, предметите, животните и хората. Знания и ум. Търсене на пътища към Бога!
Вяра - начин да се спасиш от незнанието. Вярваме, защото не знаем!Вярваме във Вечното защото е непознаваемо! Спомен за познание от миналото!
Знания - начин да се спасиш от безверието. Знаем, защото не вярваме! Трупаме знания за Вечното, защото не вярваме! Стремеж да знаем, за да повярваме!
Създадени сме, за да създаваме!                
Наука + Религия = Философия
Науката е Знание без Вяра, а Религията е Вяра без Знание! А да Знаеш и Вярваш - това е Щастие. 
Знание + Вяра= Щастие
Животът - Едно безкрайно съвършенство сътворено от вечното движение на Енергията. Кръговрат в който участваш - създаден си, за да създаваш!
Вяра - Религия; Знание - Наука… Ние сме винаги някъде, търсещи щастието. Тичайки ту към Знанието, ту към Вярата, не забелязваме, че просто се лутаме между две крайности, описващи Цялото наречено Живот! Нека спрем да тичаме и търсим Истината ту тук, ту там, опитвайки се да я дефинираме. Нека приемем Живота като Едно безкрайно съвършенство сътворено от вечния път на Енергията, течаща през нас. Тя ни разкрива един динамичен модел, какъвто е и кръговрата в природата. Кръговрат на Енергия в който участваме и ние, като Я одухотворяваме или материализираме.
        
Душата знае как, но не може,
тялото може, но не знае как!         
Умът трябва да знае и да може.
Можем ли да променим своята дефинираност в живота си така, че да бъдем Щастливи? Въпрос на избор и осъзнаване силата на Любовта, като възможен изход от противоречивата същност на Живота!  Там, където има ЛЮБОВ и невъзможното става възможно, а там, където няма и възможното става невъзможно! Любовта не е чувство, но поражда чувства. Тя е откровение! Нека се оставим Живота да тече през нас… и всичко да стане истина...Никой не можем да виним за нашият живот. Ние просто изживяваме своя избор!
Нещата се повтарят, защото Ние не се променяме!  Аз не искам да съм прав, а да бъда Щастлив участник в процеса наречен ЖИВОТ!             
БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ В ЖИВОТА!
         


Тагове:   религия,   наука,


Гласувай:
2



1. prosvetlenie - Наука + Религия = Философия Науката ...
17.02.2011 08:43
Наука + Религия = Философия Науката е Знание без Вяра, а Религията е Вяра без Знание! А да Знаеш и Вярваш - това е Щастие.

Знание + Вяра= Щастие

Страхотни мисли !
цитирай
Търсене

Блогрол