Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 515481
Постинги: 120
Коментари: 598
Гласове: 280
Постинг
16.08.2017 14:05 - Основни закони, принципи и определения
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.12.2017 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Продължавам да публикувам извадки от книгата ми, която можете да изтеглите от тук: https://1drv.ms/f/s!AgXIhd8XwdlogbBoCtWWk9UDlOdfYg

 Не знаем какво е Бог, Енергия, светлина, време, пространство, гравитация, електричество, сила, случайност, единица, Любов, безкрайност... Но това не ни пречи да живеем, използвайки познанията си за тяхното проявление. Научавайки как да ги ползваме, Вечното се разкрива за нас. Живеем в свят от общоприети определения, но невъзможността да си обясним Живота като цяло, ни принуждава да се променяме!

Стремял съм се да изразя хипотезата си в съгласие с общоприетите закони, принципи и определения. Търсил съм всеобща и обобщаваща хармония.

 Светът е Ментален

Съществува подреденост, а всяка подреденост е проява на разум. Тоест, съществува Разумно Енергийно Информационно поле – 1bit информация = 3.10 -21 J Енергия. Умираме и нищо не можем да отнесем със себе си, освен натрупаната опитност от духовните ни преживявания. Тази опитност се придобива, търсейки своят път в Живота и постепенното откриване (спомняне) на своята същност. Мисълта и формата са двете крайни състояния на подредената Енергия като информация.

 Промени себе си, за да промениш света

Мисълта е проява на Енергия – сила. Вселената откликва на мисълта. Човекът е мислещо същество и начина му на мислене влияе върху Енергията на Цялото. Мислите създават реалност и човек се озовава на място, характерно на начина му на мислене!

 Каквото е горе, такова е и долу

Закон за съответствието (подобието). Една възможност да опознаем косвено Вечното. Реалността (долу) ни е изпълнена с аналогии на невидимия (горе) свят. Ние не измисляме, а само преоткриваме вече сътвореното от мислите на всички ни. Горе има информация, а долу са възможностите за проявата й. Само така Вечното става и познаваемо!

 Всичко е Любов

Любовта не е чувство, но предизвиква чувства! Тя е изобилието на Вечното, съвършена всепроникваща вибрация, обезсмисляща дуалността! "Песен", която ни прави щастливи! Вечно начало на всичко!

 Всичко е вибрации

Всичко трепти, но с различна честота, определяща нивата в йерархията на Вечното. Съвършената вибрация е Любовта – безмълвното слово на Вечното!

 Закон за преобразуването на ритъма

Всичко се видоизменя ритмично (на порции – квант) между две крайна състояния… Това прави възможна проявата на Първичното Равновесие. Плюсът извиква минуса и обратно. Квантуването "улеснява" проявата на равновесните сили.

 Каквото повикало, такова се и обадило

Променяйки мисленето си, променяме себе си и света!

 Закон за Единство и борба (проява) на противопо-ложностите

Проява или борба? Те са част от само създаващия принцип на Вечното. Тяхното равновесно положение придава стабилност на Цялото, а нарушаването му поражда движението. Това му позволява да се проявява адекватно при всякаква ситуация и да съхранява целостта си. Двойствеността в равновесие е присъща на Цялото!

 Всичко е Енергия

Закон за запазване на Енергията. Равновесието е естественото и стабилно състояние на Цялото. Вечното е процес на трансформация между Енергиите на два свята. Няма борба, а има само стремеж към Първичното Равновесие, и то като проява!

Е = m.C2 (Енергията = масата х скоростта на светлината2). Всичко е и едно взаимоотношение между Енергия и материя, формиращо светлинния свят (измерението), в който живеем. Константната същност на скоростта на светлината запазва Първичното Равновесие!

 Постъпвай с другите така, както би искал да постъпват с теб!

Обобщен морален принцип на Вечното и неговата духовна прояваЛюбовта.

 Причинно – следствена връзка

Обратна връзка (карма-съдба) – възможност за подобряване на качествени параметри на Живота като система. Част от изходния сигнал (човек) се връща, за да се подобрят параметрите Му – еволюция. Смърт, раждане – обратна връзка на Вечното. Възможност за израстване на душите!

Съществува Едно Съвършено Цяло - Вечното! За да се  съхрани  и усъвършенства е необходимо наличието на Първично Равновесие! В резултат на което всичко е и негова моментна проява!

Вятърът, дъждът, вълните… човешките емоции… са реакции за възстановяване на нарушено равновесие.

 Ако не сте съгласни с Основните закони, принципи и определения, то е излишно да продължавате. Вие имате солидна позиция, която Ви върши работа и ще ви е трудно да я изоставите

 Съвършено е всичко да е истина,

тогава истина е и да няма истина! 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Блогрол