Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 520633
Постинги: 122
Коментари: 599
Гласове: 282
Постинг
12.12.2020 16:11 - Защо скоростта на светлината е константа?
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 1003 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Осъзнаването, защо скоростта на светлината има константен характер, както и дуалността - вълна, частица, разкрива и същността на проявата ни като човешки същества.

Ние имаме способността да взимаме и да смесваме различни "компоненти" и да се проявяваме като творци творейки "реалност". Тези "компоненти" са части от ЦялоТо, което е Едно Съвършенство - Абсолют! Вълната е съдържанието (алгоритъма) - информация, идея…, а частицата осигурява материята за  формата - етър. Ето защо се говори и за "мисъл-форма".

Идеализмът (религиите), не може да докаже правотата си, защото той описва един невидим свят от информация - Духовност, който може да се преживее само чрез вяра-резонанс: "Тези които си приличат се привличат"!

Материализмът (наука), отразява видимия свят в който "Противоположностите се привличат", доказва правотата си чрез повторяемостта на експериментите, въпреки твърдението им, че експериментатора влияе на експеримента. Неосъзнато са открили силата на мисълта, но отказват да вярват в Духовното.

Наука или религия?

Вяра или знание?

А защо не: Вяра и знание!

Вяра със знание и знание с Вяра и осъзнаваме ЦялоТо!...

Религиите не знаят какво е: Бог, Любов, Дух, Душа…, а науката: енергия, гравитация, ток, единица, нула, точка… Вместо да търсят отговорите в обобщена концепция продължават безплодните борби.

А е казано: "Каквото е горе, такова е и долу"! Наблюдавайки проявеното можем да осъзнаем непроявеното.

Няма дуалност!

Всичко е Едно!

И се започват едни обяснения, че истината е в Духовното - Бога (+), а другото - материята (-), било наша заблуда. Твърди се, че: "Обективна реалност не съществува" и че, всичко е плод на нашето въображение - илюзия…

И какво, без да осъзнават, поляризират ЦялоТо! Тази полярност (+ -) извиква "светкавици". Ето защо между представителите на религиите и науките, както и между представителите им, прескачат искри, а ние се чудим как да се позиционираме на сигурно.

Но въпреки това, субективните реалности се проявяват едновременно като форма на Живот!..

Има дуалност!

Всичко е в Едно!

Духовният и материален свят действа в името на ЦялоТо! Има и действие на равновесни сили пораждащи хармония. И няма по важен свят, защото те взаимно си помагат. Духовният се проявява - "оглежда" се в материалния, а материалният се одухотворява разтваряйки се в Духовния и този процес е едновременен и същественото е, че преминава през нас, като формира реалност - "огледало". Ние можем да участваме в него осъзнато или неосъзнато.

Осъзнаването е трудно, защото трябва да излезем от неосъзнатото и да усетим едновременността на процеса - Живот.

Отричането на дуалността поражда борба за истинност, а приемането и, осъзнаване…

Равновесните сили съхраняват ЦялоТо и имат за цел да възстановят адекватно нарушеното равновесие от "глупостта" на живите твари.

Съдържанието (алгоритъм) извиква формата, за да се материализира, а формата (подредения етър) приема съдържанието, за да се одухотвори.

Затова е необходимо тези преходи да са с константна скорост!

image

Нютон е разбрал взаимоотношението между две тела F = G (m1. m2) / rІ - гравитационната сила F е правопропорционална на произведението от масите на телата (m1 и m2), и обратнопропорционална на квадрата от разстоянието (rІ) между тях.

Айнщайн пък му е "дадена" формулата E=mcІ (няма негово доказателство за нея), за да разберем за наличието на двата свята, Енергийният - Е и материалният - m и тяхното взаимодействие - СІ.

Религията пък има тайнството на светата троица: Бог Отец (идеализъм), Бог Син (материализъм) и Светият Дух (Светлина, Любов, сребърната нишка), осигуряващ непрекъснат и едновременен обмен на Енергия (одухотворяване на материята и материализиране на идеите)!

Този различен подход, ни пречи да възприемем и осъзнаем ЦялоТо! Лишава ни от възможността да осъзнаем и своето място в Него и да се проявим адекватно. Оставаме си неосъзнати човешки същества.

Ние живеем в Един Светлинен свят от: Вълни - информация, формираща Духовност и частици - формиращи материята.

Разбирайки това, формулата на Айнщайн Е = m СІ не се нуждае от доказателство, а само от осъзнаване.

Или СІ = E →/ m → Е, където: Е → m и m → E са едновременните преходи между двата свята и то с еднаква скорост на светлината - СІ.

Това може да ни помогне да придобием по-пълна представа за ЦялоТо и нашето място в процеса на Живота! Тоест, ние винаги формираме реалност в която се и проявяваме и тя е факт регистриращ се от нашите сетива. В нея сме Живи и изживяваме моделите си, породени в Духовното, за да може То да се огледа в нас и коригира себе си, пак чрез нас (карма-съдба).

Идеалист – материалист? "Разкрачено" състояние и затова се стремим да се позиционираме. Тук егото се включва активно и ни люшка и в двете посоки и изпускаме възможността да опознаем ЦялоТо. Обрича ни на безкрайно лутане и недоволство, но винаги прави…

Душата знае, но не може…

Тялото може, но не знае…

Умът трябва да осъзнае това, за да знаем и можем!

Осъзнаването на дуалната същност или "полярност" на ЦялоТо, както и оживяващата проява на Духа, ни прави Живи и ни дава безкрайно поле за изява...

Какъв чудесен модел за "оживяване" на безкрайната Вселена чрез нашата безпомощност породена от невежеството ни облечено в Его...!

ЦялоТо - ВечноТо ще продължи да съществува въпреки нашите разбирания. Осъзнаването ни е от полза за нас, за да сме адекватни на процеса Живот...

Предлагам Ви и една динамична презентация на ЦялоТо: https://divensvet.wixsite.com/diven/prezentacii

 

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Блогрол