Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: diven
Категория: Технологии
Прочетен: 515347
Постинги: 120
Коментари: 598
Гласове: 280
Постинг
08.01.2021 15:19 - Размисли за Истината
Автор: diven Категория: Технологии   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2021 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Реалността откликва на "гадостите" в Душите ни, за да ни извади, шокирайки ни, от илюзиите ни за Живота и ни разголва. Вместо да се "огледаме" в нея ние мислим, че можем да я променим с любов и не осъзнаваме, че докато "гадостите" са в нас не можем да сме в резонанс с Любовта.

 Не сме добри и не можем да правим добрини, а само се правим на добри подлъгвани от егото си. То ни пречи да осъзнаем дуалната същност на Живота! Винаги се позиционира в собствената си правота, дефинирана от "гадостите" в Душите ни.

Ако приемем, че има дуалност, егото не може да бъда право. Ето защо съчинява всякакви тези обезсмислящи дуалността. Създава илюзията извън себе си, за да не го разпознаем.

Най-много ме учудват нелогичните доводи както и задълбочаване в подробностите на реалността, наричани от едни – факти, а то други – илюзия. Това се оказа просто защитна реакция на егото. То просто иска да бъде право и издига на пиедестал и силово налага субективната истина: Моята истина е истина!

Всичко около нас е създадено, за да ни подтикне към осъзнаване на Живота, а ние си живеем живота консумирайки го. Резултатът е нашето недоволство от него и само толкова..

Отказваме се от съвършенството си, за да останем като "умни" човешки същества с его! Защо?

Едни говорят, че Бог няма, а други, че Бог е Един и всичко това на фона на многото религии!

Науката пък, изказва множество хипотези и не осъзнава, че без осъзнаване на понятието Бог те са непълни!

Вярата превръща знанието в Истина, но и знанието превръща вярата в Истина.  Един  едновременен процес изразяващ Дуалността като Истината! Едностранното му разглеждане води до догми и фанатизъм. Те не могат по отделно да описват Истината.

В Съвършенството всичко е свързано в проявата на Дуалната му същност и затова не може да се наблюдава "свободно" етера. Той е винаги свързан в проявата на материята подчинена на алгоритъм -Живот, който може само да се осъзнае чрез тази проява.

Дуалността умира в проявата като "отпечатък" на съотношението м/у полярностите на ЦялоТо.

"Каквото е горе, такова е и долу"

По някакъв начин, изразих един обобщен  модел на Живота, в който противоречията, действайки едновременно, се оказаха израз на градивната му дуална същност.

Той обяснява:

В религията, триединството (Бог Отец, Бог син и светият Дух), какво е Духовност, Дух, Душа…

В науката, защо скоростта на светлината има константен характер, стрелата на времето, ентропията, Любовта…

За повече информация в книгата ми: https://divensvet.wixsite.com/diven/knigata, която е в сайта ми": https://divensvet.wixsite.com/diven

Но преди всичко е необходимо да осъзнаем  заблудите сътворени от егото, защото те винаги ще пречат на Истината да стигне до нас.

Осъзнаем ли дуалната същност на Живота, ще разберем и Любовта, но като високочестотно поле – Изобилието на Твореца, помагащо ни да "изгорим" кармата ("гадостите") си.

Ще осъзнаем, че сме Творения проявяващи Любовта, като се проявяваме.

Ще осъзнаем, че не сме случайност, а съвършенство!

Създадени сме, за да създаваме…

Съвършенство създаващо съвършенство…




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Блогрол